Miraculosul Mangostan!

 

Dintr-un fruct tropical obscur a devenit un fruct care transforma vietile oamenilor!

Deja in timpul dinastiei Ming fructul de mangostan a fost utilizat in Estul Indepartat datorita proprietatilor lui medicinale. Cu aplicatii multiple in medicina aiurvedica Indiana acest fruct mic purpuriu, ajunge din negura antichitatii in viitor, unde oamenii de stiinta fascinati de potentialul sau dezvolta produse naturale care contin fitonutrienti unici cu denumirea de “xantoni”. Totodata nu putem sa raminem indiferenti la calitatile lui gastronomice si medicinale.

Ca urmare pomul care incepe sa dea roade doar dupa 7-10 ani de la plantare a fost transportat in 17 tari de pe glob, unde este cultivat si pretuit. America Centrala si de Sud, partea vestica si estica a Africii, subcontinentul Indian si insulele Caraibe gazduiesc pomul vesnic verde care poate creste la o inaltime de peste 30 de metri si poate produce de la 2500-5000 de fructe de doua ori pe an.

Valorificat atit pentru miezul delicios de culoare alba  cit si pentru coaja purpurie bogata in substante nutritive, mangostanul este cel mai scump fruct in toate pietele in care se comercializeaza. In timp ce alte fructe sint lasate sa putrezeasca pe jos in timpul recoltelor bogate, fructul de mangostan este foarte apreciat si fiecare fruct care se poate recolta este vindut.

Valoarea nutritiva documentata a cojii fructului de mangostan a condus la aparitia pe piata a mai multor preparate in ultimii cinci ani. Din aceste multiple produse care se gasesc pe piata doar unul singur a reusit sa rezolve problema complicata a gustului amar pe care il are coaja reusind sa fie gustos. XanGo Juice este singurul produs care utilizeaza fructul intreg pastrind reteaua de nutrienti din fruc intacta in produsul finit.

XanGo Juice este acceptat tot mai mult ca interventie nutritionala pentru diferite boli atit de catre specialisti cit si de catre publicul larg astfel reusind sa se ridice in topul suplimentelor nutritionale existente pe piata. Valoarea lui bazata pe o larga utilizare il va tine in top pentru multa vreme.  

XanGo Juice nu este medicament si nu trebuie sa detina acelasi standard de dovezi stiintifice pe care trebuie sa le indeplineasca medicamentele. Cu toate acestea peste 300 de lucrari ale unor centre de cercetare universitare ofera dovezi solide care demonstreaza ca, XanGo Juice poate deveni o alegere viabila pentru cei care au nevoie de un impuls nutritional.               

 

 

                              Doctorii cunosc beneficiile mangostanului

 

Dr.Paveena Posang

In Tailanda, delicatul fruct de mangostan este numit “Regina Fructelor” de cind a fost fructul favorit al Reginei Angliei Victoria. Bastinasii il numesc “Mungkut”.
Denumirea stiintifica este Garcinia mangostana. Pentru mine fructul de mangostan este un fruct delicious pe care eu si familia mea il savuram cu placere.

Diferite parti ale acestui pom, in special coaja fructului au fost folosite secole la rind de catre vechii vindecatori din Tailanda, China, Malaisia, Singapore si alte tari din sud-estul Asiei. Beneficiile fructului de mangostan asupra sanatatii au trecut testul timpului si au fost asociate multor studii de cercetare in ultimii 30 de ani. Cercetatorii au descoperit ca pericarpul (coaja) fructului este incarcat cu o clasa remarcabila de fitonutrienti care se numesc “xantoni”.

Xantonii sint cunoscuti de catre oamenii de stiinta, ca sint o clasa foarte speciala de fitonutrienti relativ recent descoperiti. Mecanismele de actionare a xantonilor depasesc cu mult capacitatea lor antioxidanta intriseca. Xantonii sint in masura sa exercite beneficii suplimentare asupra sanatatii care inca nu sint bine intelese, si tot mai multe studii experimentale sint effectuate pentru a descoperi una din cele mai bine pastrate secrete ale naturii.

Pe linga xantoni , intregul fruct de mangostan contine de asemenea multe alte substante naturale fitonutriente ca de exemplu catechine, similar antioxidantilor gasiti in ceaiul verde; proantocianide ca si cele care se gasesc in general in semintele de struguri si polizaharide car ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos Eu cred ca toti acesti nutrienti activi care se gasesc in intregul fruct de mangostan si formeaza impreuna un complex au multe actiuni benefice asupra sanatatii si sprijina eforturile organismului de a redobindi sanatatea.

In viata mea personala am experimentat beneficiile acestui fruct minunat asupra sanatatii.In anul 2005, discomfortul din umerii mei a inceput sa se agraveze pina in momentul in care abia mai puteam sa ridic un stilou sa scriu. Am primit o injectie cu steroizi care nu m-a ajutat prea mult iar medicamente nu puteam sa folosesc datorita efectelor secundare. Eram pe cale sa ma programez pentru un MRI si sa consult un ortoped. Totusi dupa ce am consumat suplimentul de mangostan XanGo Juice timp de o saptamina, discomfortul din umerii mei si rigiditatea sau ameliorat substantial.  

Ca medic, am continuat sa ader la standardul de îngrijire prin practicarea medicinei bazate pe dovezi. Le ofer pacientilor mei posibilitatea sa aleaga intre medicamente sau produse naturale, atunci cind este cazul. Le prezint partile pozitive si negative ale ambelor optiuni  si ai las pe ei sa ia decizia corespunzatoare. Un supliment natural ca XanGo Juice ajuta in starea de bine a intregului organism prin imbunatatirea nutritiei si maximizarea abilitatii organismului de asi recistiga sanatatea.

 

8 Motive pentru care mangostanul este bun pentru organism.

  1. Sustine sanatatea sistemului circulator.

Sistemul circulator este format din inima, singe si vasele de singe. Importanta mentinerii unui sistem circulator sanatos nu poate fi neglijat.

  1. Sprijina sistemul imunitar.

Infamatia este unul dintre primele raspunsuri ale sistemului imunitar in cazul unei     infectii. Simptomele includ de obicei inrosirea sau umflarea, ambele cauzate de o crestere a fluxului sanguin.   

  1. Sprijina cartilajele si incheieturile.

Cartilajul este un tesut conjunctiv dens care se afla in incheieturi, coaste, ureche si nas. Incheietura din genunchi este cea mai complexa incheietura din intreg organismul, totodata este si cea mai expusa la accidentari.        

  1. Promoveaza sanatatea sistemului  respirator.

Partea superioara a tractului respirator poate fi afectat de schimbarile climatice sezoniere, astfel este foarte important sa mentinem sanatatea sistemului respirator tot timpul anului. Unele studii demonstreaza ca antioxidantii au un rol benefic in acest process.
   

  1. Mentine sanatatea intestinala.

Tractul gastro-intestinal - format din gura, faringe, esofag, stomac, intestinul subtire si gros – este parte importanta a sistemului imunitar.

  1. Ingrijeste pielea.

Pielea este cel mai mare organ al corpului si cea mai mare bariera in fata bolilor.Privarea pielii de substantele nutritive de care are nevoie duce la declinul functiilor lui. Eruptii cutanate umede si uscate si alte incalcari ale integritatii pielii reduce capacitatea de protejare a corpului.

  1. Oferă suport pentru sistemul antioxidant al organismului.

Daunele cauzate de  radicalii liberi  sint cauza principala a procesului de imbatranire.    Suplimentarea cu o retea de antioxidanti  produsi de mama natura s-a dovedit a fi cea mai buna cale de a sprijini sistemul antioxidant al organismului.

  1. Reducerea deficitului nutritional global.

Termenul “malnutritie” ne aduce aminte de imagini ale unui copil gol cu membre scheletice, burta umflata si ochii adinciti in obraji. Dar in America si Europa malnutritia este asociata cu imaginea unui adolescent obez sau al unui adult cu burta mare umflata de bere. Ne alimentam necorespunzator si murim din cauza unor boli asociate stilului de viata patologic. Pentru a functiona corespunzator corpul depinde de o aprovizionare adecvata si cuprinzatoare cu nutrienti. Dieta noastra moderna nu furnizeaza acesti nutrienti.